Οδοντιατρικές στεφάνες και γέφυρες

 
 

ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

 
Η οδοντική στεφάνη ή αλλιώς κορώνα είναι μια θήκη που φτιάχνεται από ζιρκόνιο ή πορσελάνη και χρησιμοποιείται για να καλύψει και να προστατεύσει ένα δόντι που έχει υποστεί ζημιά πέρα από την επισκευή. Μετά από προσεκτική εξέταση, ο γιατρός θα αρχειοθετήσει το δόντι σας και θα αφαιρέσει μέρος του εξωτερικού του στρώματος. Στη συνέχεια, θα πάρει την εντύπωση του δοντιού που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία της κορώνας. Μόλις η στεφάνη είναι έτοιμη, ο οδοντίατρος θα το βάλει στη θέση του και το σχήμα του δοντιού σας θα αποκατασταθεί αμέσως.

Χρησιμοποιούμε τα ασφαλέστερα υλικά στην αγορά και τα οδοντιατρικά στεφάνια μας είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς. Η στεφάνη σας θα φαίνεται φυσική και θα ταιριάζει άνετα στο στόμα σας. Δεν θα μπορέσετε καν να πείτε τη διαφορά!
 

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ

 
Η οδοντική γέφυρα αναφέρεται σε ένα δόντι ή δόντια αντικατάστασης που είναι ειδικά κατασκευασμένα για τον ασθενή, ώστε να διευκολύνεται να μιλάει και να μασάει. Η γέφυρα γεμίζει το χώρο των δοντιών που λείπουν και στηρίζεται σε παρακείμενα δόντια ή ακόμη και σε οδοντικά εμφυτεύματα. Στο οδοντιατρείο μας χρησιμοποιούμε υλικά υψηλής ποιότητας για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας και την ανθεκτικότητα της γέφυρας.
 
 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ
 
 
 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ
 
 
 
 
Πολύ συχνά οι ασθενείς αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια οδοντική στεφάνη και μια όψη ρητίνης, η απάντηση είναι απλή. Μια οδοντική στεφάνη χρησιμοποιείται για να καλύψει ολόκληρο το δόντι, ενώ η όψη ρητίνης καλύπτει μόνο το μπροστινό μέρος του δοντιού σας. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας.

Οι όψεις είναι στην πραγματικότητα λιγότερο επεμβατικές από μια στεφάνη επειδή ένα μεγαλύτερο μέρος του αρχικού δοντιού μπορεί να παραμείνει άθικτο. Οι όψεις είναι συνήθως η προτιμώμενη επιλογή για αποκατάσταση καλλυντικών ή για μικρές διορθώσεις σχήματος, ενώ οι κορώνες είναι η καλύτερη επιλογή όταν έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του δοντιού. Για παράδειγμα, εάν το δόντι έχει μεγάλο γέμισμα ή εάν έχετε υποβληθεί σε επεξεργασία ριζικού καναλιού για αυτό το συγκεκριμένο δόντι.

Ο Δρ. Τόλιος θα σας εξετάσει προσεκτικά και θα συζητήσει μαζί σας, προτού επιλέξει τη σωστή εναλλακτική λύση για εσάς. Ο σωστός τύπος αποκατάστασης δοντιών εξαρτάται από τα ζητήματα που προσπαθούμε να επιλύσουμε. Οι κορώνες και οι όψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των ακόλουθων οδοντικών παθήσεων:
⦁ Αποχρωματισμός των δοντιών
⦁ Σπασμένα ή ραγισμένα δόντια
⦁ Αδύναμα δόντια